۱۵:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹

نسخه نویسی تامین اجتماعی (نسخه الکترونیک تامین اجتماعی ep.tamin.ir )| آموزش نسخه الکترونیک تامین اجتماعی (سامانه جدید)

آموزش نسخه الکترونیک تامین اجتماعی (سامانه جدید) را در اندیشه معاصر مطالعه کنید.

نسخه نویسی تامین اجتماعی (نسخه الکترونیک تامین اجتماعی ep.tamin.ir )| آموزش نسخه الکترونیک تامین اجتماعی (سامانه جدید)

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ببین و بخون، نسخه نویسی تامین اجتماعی (نسخه الکترونیک تامین اجتماعی ep.tamin.ir ) و آموزش نسخه الکترونیک تامین اجتماعی (سامانه جدید)، عنوان مطالبی است که در ببین و بخون به آن می پردازیم و تاکید می کنیم که سامانه نسخه الکترونیک تامین اجتماعی ep.tamin.ir می باشد.

نسخه الکترونیک تامین اجتماعی ep.tamin.ir

در سامانه نسخه الکترونیک تامین اجتماعی علاوه بر ثبت نسخ، امکانِ دسترسی به سوابق بیمار نیز وجود دارد. لذا جهتِ ورود به این سامانه و بهره مندی از خدمات آن، با فشردن دکمه ذیل اقدام نمایید.

برو به ep.tamin.ir

گسترش نقش اینترنت در زندگی روزمره مردم بر هیچکس پوشیده نیست و طی سالیان اخیر خدمات الکترونیکی و اینترنتی با سرعت چشمگیری جای خدمات سنتی و دستی قدیم را گرفته اند. از این رو تمام سازمان های بزرگ اعم از سازمان تامین اجتماعی ناگزیر بایستی خود را با این جریان همسو کرده و با هدف بهبود خدمت رسانی خود و تسهیل در انجام امور به گسترش خدمات آنلاین سازمان خود می پردازد.

سایت تامین اجتماعی بستر انجام خدمات الکترونیکی متعدد مرتبط با این سازمان مانند خدمات غیرحضوری اعتراض کارفرما، استعلام وضعیت بیمه شدگان و مستمری بگیران، پرداخت آنلاین حق بیمه و … بوده و سازمان تامین اجتماعی اخیرا با افزودن امکان ثبت نسخه الکترونیکی بیمه تامین اجتماعی در سایت ep.tamin.ir قدم موثری در تسهیل فرآیندهای درمانی و ارائه خدمات پزشکی خود برداشته است. لذا ادر ببین و بخون به معرفی سامانه نسخه الکترونیک بیمه تامین اجتماعی ep.tamin.ir، نحوه ورود و مشاهده نسخه الکترونیک توسط بیمار، پیگیری نسخ و نحوه ثبت نسخه الکترونیک تامین اجتماعی پرداخته است.

سامانه نسخه الکترونیک بیمه تامین اجتماعی ep.tamin.ir

افزایش استفاده از خدمات اینترنتی و غیر حضوری در سامانه نسخه الکترونیک تامین اجتماعی علاوه بر داشتن مزیت کمک به حفظ طبیعت و کاهش مصرف کاغذ، سبب سهولت انتقال نسخه پزشکی از پزشکان و مراکز درمانی به درمانگاه ها، داروخانه ها و آزمایشگاه ها شده است. از طریق نسخه الکترونیک پزشک به نشانی ep.tamin.ir پزشکان به راحتی امکان ثبت و انتشار نسخه اینترنتی بیماران را خواهند داشت.

از مزایای دیگر استفاده از این خدمات که به بهترین شکل ممکن به معرفی نسخه الکترونیک بیمه تامین اجتماعی ep.tamin.ir می پردازند، می توان موارد زیر را نام برد:

در صورت فقدان یا مفقود شدن دفترچه، نسخه در سامانه موجود است.

امکان دسترسی به سوابق بیماری بیماران وجود دارد.

مشکلاتی نظیر ناخوانا بودن نسخه پزشک وجود ندارد.

وجود اشتباهات پزشکیِ رایج کمتر است.

افزایش سرعت خدمات رسانی پزشکان و کاهش زحمت بیماران را در بر دارد.

شرایط دریافت هزینه های بیمه تکمیلی، بهتر می باشد.

امنیت بیشتر برای ذخیره اطلاعات پزشکی بیماران وجود دارد.

به منظور مشاهده نسخه الکترونیک، ابتدا لازم است پزشک شما در سامانه ثبت نام کرده باشد. پس از درج مشخصات بیمار و ذکر دستورالعمل ها در سامانه برای کد ملی بیمار و تایید آن توسط پزشک، تمامی مراکز درمانیِ طرف قرارداد با سازمان تامین اجتماعی قادر به مشاهده این نسخه ها هستند.

سامانه مشاهده نسخه الکترونیک پزشک ep.tamin.ir

به گزارش ببین و بخون، پزشکان برای دسترسی راحت تر به سابقه بیماری مراجعه کنندگان می توانند دیگر به صورت اینترنتی از سامانه مشاهده نسخه پزشکی الکترونیکی بیمه تامین اجتماعی ep.tamin.ir که یکی از دیگر خدمات سازمان تامین اجتماعی می باشد اقدام نمایند. این خدمت کمک بسیار زیادی برای روند درمانی افراد توسط پزشکان دارد.

نحوه مشاهده نسخه الکترونیک پزشک در سامانه ep.tamin.ir

پس از ثبت نسخه الکترونیک بوسیله پزشک شما می توانید به راحتی آن را دریافت و برای ارائه به مراکز درمانی مورد استفاده قرار دهید. از مزیت های انتشار نسخه به این شکل عدم نیاز به پرینت آن برای دریافت دارو می باشد. مراکز درمانی و داروخانه ها تنها با ثبت کد ملی شما می توانند نسخه را مشاهده نمایند. مراحل ونحوه مشاهده نسخه الکترونیک پزشک در سامانه ep.tamin.ir به صورت زیر می باشد:

 

۱ ورود به سامانه تامین اجتماعی در راستای کمک به کاهش حجم مراجعه کنندگان حضوری تصمیم گرفته است تا بسیاری از خدمات خود را به صورت غیرحضوری انجام دهد. یکی از این موارد سامانه ارسال و ثبت نسخه ها می باشد. با استفاده از این امکانات مفقودی یا مخدوش بودن و حتی ناخوانا بودن نسخه های درمانی برطرف می شود و انجان امور درمانی در شرایط مناسب تر و بهتری انجام می شود.

 

۲ورود به بخش خدمات غیرحضوری بخش خدمات غیرحضوری و الکترونیک کلیه امور مربوط به دریافت و ثبت نسخه های درمانی و حتی موارد خاص را در یک پرونده به نام شخص ثبت و نگهداری می کند و شما فقط با دسترسی به اینترنت می توانید وارد سامانه شده و از هر مکانی اقدام به مشاهده نسخه نمایید.

 

۳ ورود به بخش سیستمی این بخش پس از ثبت نام شما در سامانه تامین اجتماعی ایجاد می شود و تمامی مشخصات پرونده درمانی شما در آن قابل مشاهده می باشد.

 

۴ ارائه کد ملی برای ورود به سامانه، وارد کردن شماره سریال کارت ملی.

 

۵تعیین نحوه دریافت اطلاعات.

پس از تایید اطلاعات نسخه های تعیین شده توسط پزشکان متفاوت برای بیمار قابل مشاهده خواهد بود و در صورتی که نیاز به پرینت از نسخه و ارائه به بیمه تکمیلی برای دریافت هزینه ها باشد از همین بخش قابل پیگیری خواهد بود.

البته در حال حاضر نحوه مشاهده نسخه الکترونیک بیمه تامین اجتماعی در سامانه ep.tamin.ir برای پزشکان و مراکز درمانی و خدماتی قابل مشاهده است. شما اگر نیاز به نسخه کاغذی برای ارائه به بیمه خود دارید. لازم است که یک نسخه کاغذی از آن را از پزشک و مراکز درمانی تهیه کرده و در اختیار بیمه تکمیلی خود قرار دهید.

چرا نسخه نویسی آنلاین شد؟

عده‌ای معتقد هستند که نسخه الکترونیک برای دریافت پول بیشتر است؛ البته اینکه چه استدلالی پشت این حرف قرار دارد، مشخص نیست. به هر حال در کشور ما برای هر تغییری، دیدگاه مثبتی وجود ندارد و باید اجازه دهیم تا زمان بگذرد. نسخه نویسی آنلاین جدا از مشکلاتی که در ابتدای طرح خود داشت؛ اما دلایل محکمی داشت که مسئولان تصمیم به اجرا طرح نسخه الکترونیکی گرفتند. از جمله مهم‌ترین دلایل اجرای نسخه نویسی الکترونیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

چاپ دفترچه برای سازمان و دولت بسیار هزینه‌بر بوده است؛
امکان نظارت دقیق بر عملکرد داروخانه‌ها وجود نداشت؛
برای چاپ دفترچه، هر روز شاهد مراجعه تعداد افراد زیادی در جامعه بودیم که این مسئله علاوه بر شلوغی کارگزاری‌ها، باعث اتلاف وقت افراد و سازمان‌های بیمه‌گر می‌شد؛
اشتباهات تایپی یا دست خط بد از جمله دلایلی بودند که باعث می‌شد تا داروخانه، داروها را به اشتباه به بیماران بدهد.
تداخل دارویی از مهم‌ترین مشکلات بود. از آنجا که تمامی اطلاعات دارویی بیماران در سیستم ثبت شده است، در صورت تداخل بین دو دارو، پزشک داروخانه آن را به بیمار اعلام خواهد کرد.
پرداخت حق الزحمه پزشکان با سرعت بیشتر انجام خواهد شد (هر چند هنوز مشکلاتی در این خصوص وجود دارد).

از چه زمانی این طرح آغاز شد؟

طرح نسخه الکترونیک از خدمات تامین اجتماعی است که اولین بار در سال ۱۳۹۴ و به صورت آزمایشی در استان یزد و با تعداد ۹ پزشک آغاز شد. البته صحبت در خصوص اجرای چنین طرحی، خیلی سال است که مطرح بوده است. کم کم طرح صدور نسخه نویسی آنلاین در کل کشور گسترش پیدا کرد و استان‌های خراسان رضوی، تهران، اصفهان، گیلان و البرز هم جزو استان‌های تحت پوشش قرار گرفتند؛ اما از سال ۹۷ بود که اجرای طرح به صورت عمومی درآمد و از دی ۱۴۰۰ دیگر نسخ کاغذی مورد قبول قرار نگرفت.

با توجه به چالش‌ها و مشکلاتی که این طرح داشته است؛ اما اکنون توانسته مورد استقبال خوبی قرار بگیرد. البته که چاره‌ای جز استقبال و قبول کردن آن نیست؛ اما هر سال بسیاری از چالش‌ها و مشکلات گذشته آن برطرف شده است. با این حال، هنوز بسیاری از زیرساخت‌های نسخ الکترونیک برای همه استان‌ها اجرایی نشده است؛ اما به طور متوسط در هر استانی ۸۰% این طرح اجرایی شده است.

صدور بیش از ۲۵ میلیون نسخه (تا آخر سال ۹۹) از جمله مهم‌ترین دستاوردهای اجرای نسخ الکترونیک است. در سال ۱۴۰۰، حداقل روزانه ۲۵۰ هزار نسخه الکترونیکی در سامانه بیمه تامین اجتماعی صادر می‌شد. در حال حاضر، با توجه به آمار سازمان نظام پزشکی، بیش از ۷۳% بیمارستان‌ها به این طرح پیوسته‌اند.

استقبال وزارت بهداشت و سازمان سلامت از طرح و سامانه نسخه الکترونیک

در سال ۹۹ و مطابق با بند الف ماده ۷۴ قانون برنامه ششم توسعه، وزارت بهداشت مکلف به عرضه خدمات الکترونیک سلامت شد. همچنین تمامی مراکز درمانی و سازمان‌های مرتبط در این حوزه را مکلف کرد تا از نسخ الکترونیکی استفاده کند. همچنین بر اساس تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۹۹، سازمان‌های بیمه‌گر پایه درمان را مجبور کرده‌اند تا نسخ الکترونیک را بر اساس کد ملی، مشخصات فردی و شماره نظام پزشکی پزشک و دیگر اطلاعات مورد نیاز صادر کنند.

با توجه به اینکه این طرح توانسته تا باعث کاهش هزینه‌های اضافی روی دوش افراد و شرکت‌های بیمه شود، دسترسی به خدمات را هم بسیار راحت کرده است. وزارت بهداشت بعد از اجرای طرح موفق آمیز نسخه الکترونیک تامین اجتماعی، تمامی سازمان‌های مرتبط و پزشکان را موظف کرد تا از این به بعد، تمامی موارد مربوط به صدور نسخه را به صورت الکترونیکی انجام دهند.

چگونه دارو در این طرح تهیه می‌شود؟

با اینکه دیگر هیچ دفترچه بیمه‌ای صادر نمی‌شود؛ هنوز تمامی پزشکان به سیستم آنلاین صدور نسخه مجهز نیستند و از این رو نسخه‌ها روی برگ خود یا مجموعه پزشکی می‌نویسند. تنها چیزی که بیمار نیاز دارد، کد ملی است. بعد از ثبت دارو و چگونگی مصرف آن، بیمار به داروخانه مراجعه می‌کند و بعد از اعلام کد ملی، داروهای خود را تحویل خواهد گرفت. اگر هم پزشک نسخه را روی کاغذ نوشته باشد، فقط کافی است تا کد ملی او روی نسخه نوشته شود. داروخانه بعد از ثبت، داروها را به بیمار تحویل خواهد داد./ببین و بخون

پایان/*

.

 

مطالب مرتبط

آخرین اخبار