۲۰:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۹

فستینگ چیست | با رژیم فستینگ رایگان لاغر شوید

فستینگ یکی از بهترین روش برای لاغری و کاهش وزن میباشد.

فستینگ چیست | با رژیم فستینگ رایگان لاغر شوید

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ببین و بخون، فستینگ یک الگوی تغذیه ای است که بین دوره های غذاخوردن و نخوردن تغییر میکند. فستینگ باعث کاهش وزن و بهبود متابولیسم و افزایش سلامت عمومی میشود. روش های مختلفی برای فستینگ وجود دارد. فستینگ به کاهش سطح انسولین و افزایش چربی سوزی کمک میکند. فستینگ باعث افزایش هورمون رشد میشود که به عضله سازی و چربی سوزی کمک میکند. فستینگ میتواند خطر بیماری های قلبی و دیابت و التهاب را کاهش بدهد. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر ببین و بخون را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

رژیم فستینگ چیست؟!

رژیم فستینگ چیست؟ رژیم لاغری فستینگ به پنج شکل انجام می‌شود که شاید معروف‌ترین آن رژیم لاغری یک روز در میان باشد. در برنامه رژیم فستینگ شرایطی همچون روزه داری برای بدن به وجود می‌آید که سبب می‌شود بدن از چربی‌های ذخیره استفاده نماید و در نتیجه کاهش وزن و لاغری اتفاق بیفتد و این خاصیت آن مشابه رژیم کتوژنیک عمل می‌کند.از فواید برنامه رژیم فستینگ می‌توان به کاهش وزن متعادل و ماندگاری آن اشاره کرد، همچنین این رژیم برای بیشتر افراد چاق، بجز زنان باردار و شیرده، قابل انجام است و می‌توان آن را به مدت طولانی ادامه داد.

فستینگ چیست | با رژیم فستینگ رایگان لاغر شوید

فستینگ چیست | با رژیم فستینگ رایگان لاغر شوید

همچنین نسبت به سایر رژیم‌ها بدن فرد پروتئین سوزی کمتری انجام داده و بیشتر چربی‌های ذخیره‌ای در طی فرایند چربی سوزی، از بین می‌روند. شما می‌توانید یک نمونه رژیم فستینگ (نمونه رژیم روزه داری) را بر اساس شرایط خود انتخاب نموده و ادامه دهید؛ البته بهتر است پیش از آن، با یک مشاوره تغذیه مشورت نمایید. انواع متداول و موثر رژیم فستینگ برای لاغری و تناسب اندام عبارتند از:

فستینگ یک روز درمیان
غذا خوردن با زمان محدود (شامل رژیم فستینگ ۸/۱۶، لاغری در یک روز (۲۴ ساعته)، رژیم جنگجو و…)
رژیم غذایی۵:۲

بدن انسان طوری طراحی شده است که آمادگی غذا نخوردن و عدم تامین کالری به مدت چندین ساعت در روز و حتی چندین روز در هفته را دارا می باشد. این موضوع به خلقت انسان و زندگی او در دوران های گذشته بر می گردد که انسان برای تامین غذای مورد نیاز خود ناچار بود چندین روز به شکار بپردازد تا بتواند غذای خود را تامین نماید.

بنابراین انسان در گذشته نیز برای زنده ماندن طوری طراحی شده است که بتواند چندین روز نیز بدون غذا باقی بماند. رژیم فستینگ نیز بر این توانایی ذاتی و بالقوه بدن انسان پایه ریزی شده است و انواع مختلفی دارد. شاید در ۵۰ تا ۱۰۰ سال گذشته به دلیل فعالیت بدنی بیشتر افراد و خوابیدن زود هنگام در شب، ریتم زندگی بدن افراد به یک سبک زندگی سلامت نزدیکتر بود. امروزه انسان ها فعالیت بدنی کمتری دارند و در عین حال ساعات طولانی تری از روز کالری، خوراکی، غذا و تنقلات گوناگون دریافت می کنند. این موضوع موجب اضافه وزن و افزایش ابتلا به بیماری های مختلف طی دهه های اخیر شده است.

رژیم فستینگ چگونه عمل می­‌کند؟

چندین روش مختلف برای برنامه رژیم فستینگ وجود دارد، اما همه آنها بر اساس انتخاب دوره­‌های زمانی منظم برای غذا خوردن و سپس اجتناب از غذا هستند. به عنوان مثال، یکی از این روش­­‌ها خوردن در هشت ساعت از روز و روزه­‌داری در بقیه ساعات است. برخی هم دو روز در هفته فقط یک وعده غذایی می­‌خورند. برنامه­‌های مختلفی برای روزه­‌داری متناوب وجود دارد.بدن پس از این­که ساعت­‌ها بدون غذا می‌­ماند، ذخایر قندش تمام می­ شود و به سراغ چربی­‌ها می­رود. این یک تغییر متابولیسم خیلی مثبت است و همان چیزی است که افراد به دنبال آن می­‌گردند.

بسته به شرایط بدنی فرد، هر یک از انواع رژیم روزه داری یا فستینگ می تواند موجب کاهش وزن بین ۲۵۰ تا ۷۵۰ گرم در هر هفته شود.

در این روش، فاصله بین دریافت مواد غذایی زیاد می­‌شود و بدن برای تامین نیاز خود به سراغ چربی­‌های ذخیره شده می­رود. این در حالی است که اگر شما مرتبا غذا بخورید و ورزش هم نکنید، فرصتی برای سوزاندن چربی­‌ها نخواهید داشت.در این نوع رژیم، خود فرد تعیین می­‌کند که رژیم فستینگ او چگونه باشد. ممکن است در زمان برنامه رژیم فستینگ مقدار کمی غذا بخورد یا اصلا چیزی نخورد.به هر حال این باعث کاهش کالری مصرفی در طول هفته می­شود و سوزاندن چربی­‌ها را تسریع می­‌کند./غفاری دیت

فواید رژیم فستینگ برای سلامتی

مطالعات زیادی در مورد IF روی انسان و حیوان انجام شده است. بر اساس این تحقیقات، پیروی از IF فواید زیادی برای سلامتی دارد که عبارت‌اند از:

کاهش وزن: بدون اینکه به محدود کردن آگاهانه کالری نیاز باشد، روزه‌داری متناوب می‌تواند به کاهش وزن و از بین رفتن چربی‌های شکم کمک کند.
درمان مقاومت به انسولین: IF مقاومت به انسولین، سطح قند خون و میزان انسولین ناشتا را کاهش می‌دهد و از ابتلا به دیابت نوع ۲ پیشگیری می‌کند.

التهاب: IF به کاهش التهاب که محرک اصلی بسیاری از بیماری‌های مزمن است کمک می‌کند.
حفظ سلامت قلب: روزه‌داری متناوب عوامل خطر مرتبط با بیماری قلبی از جمله کلسترول بد (LDL)، تری‌گلیسیرید، نشانگرهای التهابی، قند خون و مقاومت به انسولین را کاهش می‌دهد.
پیشگیری از سرطان: در مطالعات حیوانی مشاهده شده است که IF ممکن است از سرطان جلوگیری کند.
حفظ سلامت مغز: روزه‌داری متناوب به رشد سلول‌های عصبی جدید کمک می‌کند و احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می‌دهد.
به تعویق انداختن پیری: در مطالعات انجام‌شده روی موش‌های آزمایشگاهی، روزه‌داری متناوب توانسته است طول عمر را ۳۶ تا ۸۳ درصد افزایش دهد.

عوارض و خطرات رژیم فستینگ

گرسنگی اصلی‌ترین عارضه IF است. همچنین ممکن است احساس ضعف کنید و عملکرد مغزتان تحت تاثیر قرار بگیرد. این مشکلات معمولا موقتی هستند، چون بدن شما به مرور با برنامه غذایی جدید سازگار می‌شود. با این حال، اگر به بیماری خاصی مثل دیابت، افت فشار خون و اختلال خوردن مبتلا هستید یا دارو مصرف می‌کنید، قبل از شروع IF با پزشک مشورت کنید./درمانکده

گزارش‌ها درباره عوارض رژیم فستینگ برای خانم ها نشان می‌دهد که IF ممکن است در بعضی از افراد باعث توقف پریود شود که در این صورت چرخه قاعدگی با از سرگیری الگوی غذایی قبلی به حالت عادی برمی‌گردد. به همین دلیل، توصیه می‌شود زنان مبتلا به آمنوره (قطع قاعدگی) خودسرانه تصمیم به امتحان کردن IF نگیرند.

ببین و بخون

پایان/*

ببین و بخون را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط

آخرین اخبار