۱۰:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۷

طلا، سکه یا دلار؛ کدام گزینه سرمایه‌گذاری بهتری است؟

بازارهای مالی هفته گذشته را در حالی پشت سر گذاشتند که دلار رکورددار بیشترین میزان تغییر بود و طلای آبشده هم بیشترین بازدهی را به نام خود ثبت کرد.

طلا، سکه یا دلار؛ کدام گزینه سرمایه‌گذاری بهتری است؟
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ببین و بخون، انتخاب بین خرید طلا، سکه یا دلار یکی از دغدغه‌های مهم سرمایه‌گذاران است. هر یک از این دارایی‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند:
  • طلا و سکه معمولاً در بلندمدت ارزش خود را حفظ کرده و با نوسانات جهانی قیمت طلا هماهنگ می‌شوند. همچنین، سرمایه‌گذاری روی سکه می‌تواند سود بیشتری نسبت به طلا داشته باشد، زیرا علاوه بر ارزش طلای آن، تحت تأثیر تقاضای بازار داخلی نیز قرار می‌گیرد.

  • دلار بیشتر به تحولات اقتصادی و سیاست‌های ارزی کشور وابسته است. در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت، نوسانات آن می‌تواند فرصت‌های سودآوری سریع ایجاد کند، اما ریسک‌های خاص خود را نیز دارد، از جمله تغییرات در سیاست‌های ارزی و کنترل‌های دولتی.

به طور کلی، اگر دنبال سرمایه‌گذاری امن و بلندمدت هستید، طلا و سکه گزینه بهتری هستند، اما اگر به سود کوتاه‌مدت و ریسک‌پذیری بیشتر فکر می‌کنید، دلار می‌تواند جذاب‌تر باشد. بهترین استراتژی، ترکیب این گزینه‌ها بر اساس تحلیل بازار و میزان ریسک‌پذیری شماست.

بازارهای مالی هفته منتهی به ۲۵ بهمن شاهد روند رو به رشد قیمت‌ها و فتح مرزهای تاریخی بودند؛ روندی که البته در روزهای پایانی هفته تا حدودی اصلاح شد و معامله‌گران از حضور پرقدرت بازارساز به عنوان عامل بازگشت قیمت‌ها به محدوده‌های حمایتی یاد کردند.

با این حال، طلای آبشده در هفته گذشته توانست صدرنشین بازدهی بازارهای مالی باشد و نسبت به هفته قبل رشد قیمت قابل توجهی را تجربه کند. این فلز زرد که در هفته منتهی به ۱۸ بهمن، بازدهی ۷.۰۱ درصدی را به ثبت رسانده بود، این هفته با بازدهی ۸.۹۹ درصدی به کار خود پایان داد.

افزایش بازدهی هفتگی بازار طلای آبشده در حالی رقم خورده که برخی از فعالان بازار مدعی‌اند در این هفته بانک مرکزی به صورت هدفمند در حال بستن حساب بنکداران طلا بود.

سکه هم در حالی در رتبه دوم بازدهی هفتگی قرار گرفت که در هفته منتهی به ۱۸ بهمن با بازدهی ۱۴.۴۳ درصدی، صدرنشین بازارهای مالی بود. بازدهی این فلز گرانبهای داخلی، در هفته منتهی به ۲۵ بهمن با کاهش، به ۸.۲۶ رسید که نشان‌ دهنده کاهش تقاضا یا نوسانات بازار در هفته جاری است. البته به عقیده تحلیلگران، دلیل کاهش بازدهی سکه، خبر پیش‌فروش یک میلیون سکه از ۲۸ بهمن توسط مرکز مبادله ایران است.

براین اساس، دلار تهران با رشد چشمگیر از بازدهی ۲.۷۵ درصدی هفته گذشته، توانست بازدهی ۴.۰۷ درصدی را تجربه کند.  این رشد قابل توجه نشان‌ دهنده افزایش تقاضا و احتمالاً تحولات ارزی یا سیاسی است که بر قیمت دلار تهران تاثیر گذاشته است. دلار هرات هم رشد قابل توجهی را تجربه کرد و بازدهی ۳.۹۱ درصدی را تجربه کرد.

در این میان، برخی از بازارها هم در مسیر نزولی هفته را سپری کرده و به پایان رساندند و در نتیجه آن کاهش بازدهی را تجربه کردند. براین اساس، دلار نیما با افت ارزش روبرو شد و بازدهی‌اش از ۰.۲۹ درصد در هفته منتهی به ۱۸ بهمن به -۰.۱۷ درصد در این هفته رسید. براساس پیگیری اقتصادنیوز از فعالان بازار،  این کاهش می‌تواند به دلیل تغییرات در سیاست‌های ارزی دولت یا شرایط نامساعد اقتصادی باشد.

بورس و طلای جهانی هم که در هفته منتهی به ۱۸ بهمن کمترین بازدهی را داشتند، در این هفته با رشد ارزش مواجه شدند، اما همچنان بازدهی کمتری در مقایسه با سایر بازارها را تجربه کردند.

با این همه،  تغییرات بازدهی‌ها نشان‌دهنده نوسانات و واکنش بازارها به تحولات اقتصادی و سیاسی است که بر قیمت‌ها و تقاضا در بازارهای مختلف تاثیر گذار بوده است.

مطالب مرتبط

آخرین اخبار