۱۰:۵۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸

دولت تکلیف افزایش حقوق کارگران را بالاخره مشخص کرد+ جدول حداقل حقوق کارگران ۱۴۰۴

افزایش ۳۵ درصدی حقوق کارگران در سال ۱۴۰۴ تصویب شد؛ تاکید بر محاسبه واقعی سبد معیشت و ضرورت هم‌ سویی دستمزدها با تورم، محور اصلی توافق میان کارگران و کارفرمایان بود.

دولت تکلیف افزایش حقوق کارگران را بالاخره مشخص کرد+ جدول حداقل حقوق کارگران ۱۴۰۴

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ببین و بخون، حداقل حقوق کارگران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد؛ رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران از توافق میان کارگران و کارفرمایان بر سر عدد و رقم مزد خبر داد و بر اهمیت تطابق دستمزد با قانون کار و سبد معیشت واقعی تأکید کرد.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران اعلام کرد که کارگران و کارفرمایان در تعیین عدد و رقم مزد به توافق رسیده‌اند و ابراز امیدواری کرد که دولت همچون گذشته مانعی در برابر افزایش حداقل حقوق کارگران ایجاد نکند.

ضرورت محاسبه واقعی سبد معیشت

سمیه گلپور، رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران، با اشاره به ماده ۴۱ قانون کار اظهار داشت که تعیین دستمزد صنفی برخلاف قانون است. وی افزود که اقلامی که برای محاسبه سبد معیشت در حال حاضر استفاده می‌شود، برای فعالیت‌های سنگین کارگران کافی نیست و خواستار محاسبه واقعی هزینه‌های سبد معیشت کارگران شد.

پافشاری دولت بر کنترل دستمزد

گلپور خاطرنشان کرد که تورم ناشی از ضعف عملکرد اقتصادی دولت و تحریم‌ها باعث کاهش قدرت خرید کارگران شده و افزایش دستمزد بدون جبران تورم به نتیجه مطلوبی نمی‌انجامد. وی تاکید کرد که ابتدا باید خسارت ناشی از تورم جبران شود و سپس بر اساس هزینه واقعی سبد معیشت، دستمزد افزایش یابد.

حقوق کارگران در سال ۱۴۰۴

طبق گزارش‌ها، شورای عالی کار در حال بررسی افزایش ۳۵ درصدی حقوق و تعیین حق مسکن ۹۰۰ هزار تومانی برای سال ۱۴۰۴ است. همچنین موضوعات مرتبط با مسکن، معیشت و مزد منطقه‌ای نیز در این جلسات مورد بحث قرار گرفته است. یکی از پیشنهادات نمایندگان کارگران پرداخت مابه‌التفاوت ۱۰ ماه گذشته حق مسکن است که در صورت تصویب، ۳۱۵ هزار تومان به حق مسکن کارگران اضافه خواهد شد.

جدول حداقل حقوق کارگران ۱۴۰۴

بر اساس پیش‌بینی‌ها، حداقل حقوق کارگران ۱۴۰۴ با حداکثر ۳۰ درصد افزایش روبرو خواهد شد. در ادامه، جدول افزایش حقوق کارگران در سال ۱۴۰۴ را مشاهده می‌کنید:

ردیفاقلام۱۴۰۳۱۴۰۴ (پیش‌بینی)
۱حداقل حقوق کارگر بدون فرزند۹۴,۶۶۱,۸۴۰۱۲۰,۳۶۰,۳۹۲
۲حداقل حقوق کارگر متأهل بدون فرزند۹۹,۶۶۱,۸۴۰۱۲۵,۳۶۰,۳۹۲
۳حداقل حقوق کارگر دارای یک فرزند۱۰۸,۹۲۸,۰۲۴۱۳۴,۶۷۶,۴۳۰
۴حداقل حقوق کارگر دارای دو فرزند۱۱۶,۰۹۴,۲۰۸۱۴۳,۹۹۲,۴۶۸
۵حق مسکن ماهیانه کارگر۹,۰۰۰,۰۰۰۹,۰۰۰,۰۰۰
۶حق بن کارگر۱۴,۰۰۰,۰۰۰۱۴,۰۰۰,۰۰۰
۷پایه سنواتی کارگر (حداقل یک سال سابقه)۲,۱۰۰,۰۰۰۲,۱۰۰,۰۰۰
۸حق اولاد یا عائله‌مندی (به ازای هر فرزند)۷,۱۶۶,۱۸۴۹,۳۱۶,۰۳۸
۹حداقل دستمزد ماهانه کارگر۷۱,۶۶۱,۸۴۰۹۳,۱۶۰,۳۹۲
۱۰حداقل دستمزد روزانه کارگر۲,۳۸۸,۷۲۸۳,۱۰۵,۳۴۶
۱۱حداقل دستمزد ساعتی کارگر۳۲۵,۸۸۴۴۲۳,۶۵۱
۱۲دستمزد هر ساعت اضافه‌کاری۴۶۹,۶۰۷۵۹۳,۱۱۱

بررسی وعده دولت درباره حقوق کارگران

نمایندگان مجلس با تاکید بر اجرای ماده ۴۱ قانون کار اعلام کردند که افزایش دستمزد کارگران باید تناسب مستقیم با تورم داشته باشد. میثم ظهوریان، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، اشاره کرد که در سال‌های اخیر کاهش قدرت خرید کارگران به واسطه تورم قابل توجه بوده و تاکید کرد که دولت باید وعده‌های خود مبنی بر افزایش متناسب حقوق کارگران را اجرایی کند.

حق سنوات به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

یکی از سوالات متداول کارگران مرتبط با حق سنوات است. بر اساس قانون کار، تمامی کارگاه‌ها ملزم به پرداخت سنوات به اندازه یک ماه آخرین حقوق کارگر هستند، حتی اگر فرد کمتر از یک سال سابقه کاری داشته باشد. بنابراین، تصور عدم تعلق سنوات به کارگرانی با سابقه کمتر از یک سال اشتباه است.

حق سنوات و پایه سنوات

حق سنوات به عنوان پاداش پایان کار به کارگران با سابقه کاری یک سال تعلق می‌گیرد، در حالی که پایه سنوات مبلغی است که هر سال به مزد سالانه کارگران با سابقه بالای یک سال اضافه می‌شود و یکی از تفاوت‌های دستمزد کارگران با سابقه و تازه‌وارد محسوب می‌شود.

مطالب مرتبط

آخرین اخبار